Свято сміху!

2018-04-01

1 квітня – Всесвітній день сміху, в який народився наш видатний земляк Микола Васильович Гоголь, у Хорольському районному будинку культури відзначили з радісним і веселим настроєм. День сміху, що проходив під назвою „Першоквітневі вибрики”, зібрав на свято найдотепніших місцевих гумористів та веселих усміхнених артистів. Розпочав свято літературно-драматичний колектив Хорольської центральної районної бібліотеки «Зорецвіт», що продемонстрував глядачам гумореску Оксани Левіної „Похід на балет”. А потім на сцену вийшов згуртований, талановитий ансамбль „Журавка” разом зі своїм керівником заслуженим працівником культури України Анатолієм Крутьком. І для всіх стала приємним сюрпризом новина, що саме сьогодні – 1 квітня, 5 років тому цей колектив виступав вперше. Тож, із 5-річним ювілеєм ансамбль „Журавка” прийшли привітати голова Хорольської районної ради Мартюк Віра Анатоліївна, перший заступник голови Хорольської районної державної адміністрації Абрамов Сергій Гаврилович та начальник відділу культури і туризму Гунько Ірина Анатоліївна. Разом із грамотами та відзнаками за плідну творчу роботу, артистів привітали весняними квітами.
Поряд із ювілярами, того усміхненого весняного дня, свої авторські гумористичні твори прочитали учасники літературно-мистецького об’єднання „Хорольські дивоцвіти”, що діє при центральній районній бібліотеці, поети-гумористи Катерина Мартюк, Любов Новак, Катерина Штомпель та Таїсія Артюшенко. Наші автори були нагороджені глядачами гучними оплесками, адже так дотепно писати і читати власний гумор вдається далеко не кожному. Твори неперевершеного Павла Прокоповича Глазового прочитали завідуючий Пристанським сільським клубом Анатолій Шило, художній керівник районного будинку культури Володимир Олійник, читці Ірина Смірнова, Любов Король та заслужений працівник культури України Анатолій Крутько. Жартівливі пісні та музичні композиції подарували глядачам ансамбль Територіального центру „Берегиня”, соліст Василь Прокопенко, веселі музики Валерій Шаповал та Іван Демченко, солістка Оля Бондаренко та інструментальний ансамбль районного будинку культури. Неперевершена солістка Валентина Олійник виконала жартівливу пісню „Ой, я знаю, що гріх маю”.
Слід також сказати, що чудовий настрій глядачам створював і веселий смайлик, який прикрашав сцену районного будинку культури. Його намалював художник РБК Володимир Стойко. Тож, в деякій мірі, „Першоквітневі вибрики” проходили під знаком жартівливого смайлика.
Того теплого весняного дня, коли українці з радістю святкували вербну неділю, всіх артистів березовими прутиками по боках та стегнах причащали ведучі заходу – дві жартівливі куми Гапка та Оришка. Їх майстерно виконали Оксана Левіна та Ольга Бондаренко. Вони, нарешті, спромоглися провести холодну бабу Зиму (Любов Король) на Північ, адже вона у нас дуже довго затрималася. Тож, сподіваємося, що веселий, жартівливий, по-справжньому весняний настрій прийде надовго на нашу хорольську землю.

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031