• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Культурно-мистецьке свято з нагоди Дня захисника України

Культурно-мистецьке свято з нагоди Дня захисника України

2017-10-14

14 жовтня, Хорольська громада урочисто відзначила День захисника України та православне свято - Покрови Пресвятої Богородиці (Козацької Покрови), яке з 1999 року відзначається як День українського козацтва.

Ці два свята взаємопов'язані між собою та символізують зв'язок поколінь, зв'язок давніх і сучасних національних традицій. Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України №806/2014 від 14 жовтня 2014 року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - "День захисника України", яке відтепер відзначається щорічно 14 жовтня.

Цього разу розпочалися урочистості автопробігом учасників АТО, які віддали шану загиблому побратиму Андрію Деребченку та поклали квіти на його могилу та до меморіальної дошки, що розміщена на приміщенні Вишняківської ЗОШ. Разом з цим, на території стадіону "Зоря" відбулися змагання серед майбутніх захисників, нинішніх старшокласників навчальних закладів міста.

В цей час, біля пам'ятника жертв фашизму відбулося розгортання Державного Прапору України та покладання квітів. Представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу, організацій та установ,учасники АТО, громадськість поклали квіти до пам'ятника 37 тисяч жертв фашизму і урочистою ходою рушили до центру міста, учні Хорольського агропромколеджу пронесли центральною вулицею 115-метровий жовто-блакитний прапор, котрий їм передав депутат обласної ради Ф.А. Мухтаров.

Перед присутніми із привітальними словами виступили: голова РДА Лариса Звірко, депутат обласної ради Фахраддін Мухтаров, Народний депутат Костянтин Іщейкін, заступник голови районної ради Роман Гловацький, міський голова Сергій Волошин.

Перед початком концерту всіх присутніх організатори заходу частували "солдатською" кашею, варениками та пиріжками. Урочистий концерт порадував виступами кращих творчих колективів району та особливо професійних артистів - Заслуженої артистки України Наталії Май з доньками та Олексія Похвали.

Колективом районного будинку культури був проведений урочистий концерт, в якому взяли участь найкращі колективи та солісти міста та району. Виконавці подарували всім присутнім незабутні враження та настрій на цілий день.

В ході свята відбувся розіграш благодійної лотереї, виручені кошти від якої пішли на допомогу хворих дітей Хорольщини. За ініціативи та підтримки, за рахунок власних коштів Ф.А. Мухтарова й відбувся розіграш ста цінних подарунків.

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930