• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар клубних працівників культури району на тему: «Роль будинків культури у формуванні суспільно-політичної культури населення».

Семінар клубних працівників культури району на тему: «Роль будинків культури у формуванні суспільно-політичної культури населення».

2017-03-22

22 березня 2017 року о 9 годині в приміщенні районного будинку культури відбувся семінар клубних працівників культури району на тему: «Роль будинків культури у формуванні суспільно-політичної культури населення».

На семінарі була присутні начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Гунько Ірина Анатоліївна.

Ірина Анатоліївна зачитала присутнім розпорядження голови обласної державної адміністрації „Про відзначення в області 100-річчя подій в Українській революції 1917-1921 років“. Вона наголосила, що ця подія була дуже важливою у боротьбі за Незалежність нашої держави. Ми повинні пам’ятати свою історію, виховувати в молодому поколінні любов до своєї держави, пропагувати патріотизм та національну свідомість.

Також вона повідомила всім присутнім, що починаючи з цього року 14 березня в державі відзначається День українського добровольця, відповідно до постанови Верховної Ради України.

Методист РБК Бондаренко Ольга Олександрівна в своїй доповіді наголосила: „Необхідно відмітити, що культура не зводиться до цінностей як готових результатів. Вона вбирає в себе ступінь розвитку самої людини. Без людини немає культури. Культура невід’ємна від всієї життєдіяльності людини. Людина є носієм і творцем культури, вона є перш за все культурно-історична істота. Її людські якості є результат засвоєння ним мови, ціннісних орієнтацій суспільства, а також досвіду та навичок до праці, традицій, звичаїв, духовних і матеріальних цінностей, що залишились від попередніх поколінь і ті, що створює він сам.

Зараз поки що важко передбачити конкретні форми, яких набуде культура в умовах національно-державного відродження. Але провідною тенденцією, мабуть, буде розкріпачення творчості, збагачення мистецького арсеналу, посилення новаторських тенденцій і водночас звертання до джерел національної традиції як до школи художнього мислення.“

А також додала: „Однією з актуальних проблем на сьогодні є державна підтримка національної культури. Продумана система державного протекціонізму стосовно української національної культури, яка б не порушувала інтереси інших національних осередків України і не суперечила загальнолюдським принципам, державна підтримка культур національних меншин – ось один з необхідних напрямів національно-духовного відродження нашої держави. Особливої уваги потребує українізація різних форм масової культури, сучасної індустрії розваг, а також тих новітніх видів та жанрів культури, які з різних причин не розвиваються в Україні або втратили національну визначеність (телевізійні жанри, оперета, різні форми відеокультури).“

Культорганізатором РБК Сєнніковою Маргаритою Олегівною було зачитано основні проблемні питання культури, які були розглянуті на круглому столі Міністерством культури України спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань культури і духовності на тему: «Децентралізація у сфері культури: можливості та виклики».

Під час виступу методиста РБК Гладиря Віктора Миколайовича було обговорено приблизні дати проведення звітів колективів аматорського мистецтва району та визначено порядок виступів колективів.

Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930