• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Урочистий захід «Україна… Золота, чарівна сторона» (Урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці Незалежності України)

Урочистий захід «Україна… Золота, чарівна сторона» (Урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці Незалежності України)

2016-08-24

Хорольщина відзначила ювілейну 25-річницю з Дня народження нашої рідної незалежної України! 24 серпня 2016 року за традицією відбулося урочисте святкове дійство на міському стадіоні «Зоря». Перед фасадним арковим входом в стадіон гостей зустрічали представники територіальних громад Хорольського району, які презентували у своїх виставкових павільйонах свої досягнення до Дня Незалежності України. Сільські громади продемонстрували поетичні та пісенні жанри українського фольклору, лунали запальні народні мелодії, пісні у виконанні талановитих гуртів Андріївської, Ялосовецької, Хильківської, Староаврамівської, Петрівської, Петракіївської, Вишняківської, Штомпелівської, Трубайцівської сільських рад, та Покровськобагачанської, Клепачівської, Новоаврамівської об’єднаних громад.

На виставці було представлене широке різноманіття виробів народного декоративно-ужиткового мистецтва. Вироби народних умільців продемонстрували і довели, що наш український народ талановитий, багатогранний, має багатий внутрішній світ.

О 16 годині відбувся початок офіційної частини свята, який був ознаменований державним гімном та підняттям прапору. Центральна святкова сцена по всьому периметру була прикрашена гірляндою з жовто-блакитними кульками, а панорамну картину доповнили підставки з численними державними прапорами. Право для підняття державного прапору надано учаснику антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, лейтенанту запасу Олександру Мазуренку та учениці Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, призеру ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук в секції біології, талановитій та творчо обдарованій Юлії Андрущенко.

Гостей святкового дійства привітав урочистою ходою Новоаврамівський духовий оркестр, після чого з привітальною промовою з нагоди 25-річниці незалежності України до громади звернулися очільники місцевої влади голова райдержадміністрації Лариса Звірко, голова районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин та депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров.

Під звуки фанфар та гучні аплодисменти відбулося вручення посвідчень про занесення на районну Дошку Пошани «Звеличені працею», ювілейних медалей «25 років Незалежності України».

Концертна програма була цікавою і насиченою, яку представили найкращі визнані пісенні і танцювальні колективи міста і району. Вони дарували глядачам свої щирі привітання та веселі святкові пісні.

Ведучими концертної програми були Ольга Бондаренко та Олександр Ганзенко.

Родзинкою урочистого дійства з нагоди ювілейного святкування Дня Незалежності став виступ заслуженої артистки України Тетяни Садохіної.

Урочистий захід «Україна… Золота, чарівна сторона» вдався на славу, в ім’я славної Незалежної України!

Джерело: http://horol.com.ua

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031